Projectteam samenstellen

Teamwork

Samen. In een projectteam 

De fout die heel veel bedrijven maken, is dat er geen projectteam wordt samengesteld. Naturlijk zijn er wel mensen die zich bezig houden met een implementatie of optimalisatie, maar vaak zijn dit slechts enkele gebruikers van het (toekomstige) systeem. Gevolg is, dat er na de 'live-gang' ineens allerlei onvoorziene problemen opduiken. En in het slechtste geval kunnen deze problemen leiden tot foutieve salarisbetalingen. Maar het kan anders. samenwerken is het toverwoord! En commitment hoort daarbij.

Commitment

Een implementatie- of optimalisatieproject is niet niks. Het is een veelomvattend project, dat de nodige commitment kan gebruiken, om succesvol te zijn. wanneer een project niet (helemaal) succesvol wordt afgerond, heeft dit vaak te maken met een gebrek aan commitment. En daarom is het belangrijk om van te voren met elkaar af te spreken welke prioriteit het project heeft. En welke mate van commitment elk teamlid kan afgeven. Als we het hier over eens zijn, gaan we de rollen verdelen in het projectteam.

Rolverdeling

Elk (project) teamlid heeft zijn of haar eigen rol. Zo zijn er leden die een beslissende stem hebben, leden die uitvoerend werk verrichten en leden die een informatiefunctie hebben. Elk teamlid krijgt ook de verantwoordelijkheid over zijn of haar rol en wordt hierop afgerekend. De projectleider kan elk lid op zijn of haar verantwoordelijkheid aanspreken. En ook de teamleden kunnen dit onder elkaar doen. De communicatie verlopt transparant en het team kom met regelmaat bij elkaar, om de vorotgang te bespreken. 

 

Door mijn achtergrond in HR (van Personeelsfunctionaris tot Manager) weet ik heel goed hoe uw afdeling werkt en welke plaats deze heeft in de organisatie. Daarnaast heb ik ook een grondige kennis van ICT in het algemeen, door eerdere implementaties en optimalisaties, maar ook door persoonlijke interesse en mijn eigen bedrijf, waarvoor ik geheel zelf de website heb gebouwd en beheer. Neem ook even een kijkje op mijn website voor carrière-advies, www.wegnaarsucces.nl

Kennis maken?
Door een intakegesprek kunnen we elkaar beter leren kennen. U kunt vragen wat u wilt om goed in te schatten of ik de juiste persoon ben om u te helpen. Laten we kennis maken en daarna de beslissing nemen om samen te gaan werken! U kunt mij bereiken op (06) 462 446 62.

 

Quote

 Judith is a allround HR professional. She is organized, efficiënt, competent and easy to work with. Her communication and people skills are excellent. I feel confident in recommending Judith.

Lonneke van Erp

Bedrijfsgegevens

 KvK: 32102355
 BTW: NL1732.70.165.B01 

Contact

 info (@) jshrmadvies.nl
  +31 646 244 662
 Adri Piecklaan 41, 3739 LG Hollandsche Rading

Social Media